Foto: VID

Ceturtdien, 11. augustā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, realizējot operatīvo informāciju, Augšdaugavas novadā izņēma tabakas izstrādājumus bez Latvijas akcīzes markām, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Policija Augšdaugavas novada Sventes pagastā 1975. gadā dzimuša vīrieša īpašumā esošajā dzīvojamajā treileri, atrada tabakas izstrādājums ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī daļu bez akcīzes marķējuma. Kopā tika izņemtas 6360 cigaretes. Tāpat tika izņemta ari nelikumīgi glabāta degviela – 1910 litri, par ko ir uzsākts administratīvo pārkāpumu process.

Personai draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat 11. augustā Augšdaugavas novada Naujenes pagastā operatīvo pasākumu laikā, pie dzelzceļa tika konstatēts transportlīdzeklis no kura netālu atradās deviņi iepakojumi ar tabakas izstrādājumiem. Kopā izņemti 44 640 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, vai par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Arī 10. augustā Daugavpilī pie 1969. gadā dzimuša vīrieša tika atrasta nelikumīgi uzglabāta degviela – 1500 litri, par ko ir uzsākts administratīvo pārkāpumu process.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!