Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārās sekretāres Lindas Mūrnieces vīrs, Ekonomikas policijas priekšnieka vietnieks Raimonds Mūrnieks pagājušā gada nogalē pēc Drošības policijas astoņu gadu svinībām agrā rītā izraisījis avāriju Bauskas rajonā. To apstiprināja vairāki informācijas avoti, kā arī par to liecina aģentūras LETA rīcībā esošā izziņas par negadījumu kopija.
Nav skaidrības par iespējamo alkohola intoksikāciju Mūrnieka organismā avārijas brīdī, jo Bauskas rajona Ceļu policijas ekipāža, notikuma vietā noformējot protokolu par ceļu satiksmes negadījumu, neveica Mūrniekam alkohola testu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Apreibinošu vielu klātbūtnes tests iespējamā satiksmes negadījuma izraisītāja organismā šādos gadījumos ir obligāta prasība IeM struktūras darbiniekiem. Taču Mūrnieks oficiālajā paskaidrojumā par negadījumu nav norādījis savu darbavietu.

Aģentūrai LETA neizdevās sazināties ar Mūrnieku un uzklausīt viņa versiju par negadījumu, jo viņš uz mobilā telefona zvanu neatbildēja.

Laikā, kad notika avārija, - 21.decembrī - vēl bija spēkā kārtība, saskaņā ar kuru par Mūrnieka izraisīto negadījumu būtu bijis jālemj IeM Satiksmes drošības komisijai. Šī komisija par to nav lēmusi. Divus mēnešus vēlāk - no šā gada 20.februāra - saskaņā ar iekšlietu ministra Māra Gulbja rīkojumu šī komisija vairs neizskata gadījumus, kad IeM struktūrvienību darbinieki izraisījuši avārijas, bet to tagad dara tā rajona Ceļu policija, kurā noticis negadījums.

Mūrnieks, kurš savulaik kandidēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatam, agrāk strādāja Drošības policijā.

Pagājušā gada 20.decembrī notika Drošības policijas astoņu gadu un vienības "Omega" 10 gadu jubilejas svinības, kurās piedalījās arī iekšlietu ministrs. Vairāki šo svinību apmeklētāji apliecināja, ka uz svinībām, kurās ticis lietots alkohols, vakarā ieradies arī Mūrnieks, kurš svētkos piedalījies vēl pēc pusnakts.

Nākamajā rītā - 21.decembrī plkst.7.15 - Bauskas rajona Vecumnieku pagastā, autoceļa Ķekava-Skaistkalne 33.kilometrā Mūrnieka vadītā automašīna "Mitsubishi Space Wagon" nobrauca no ceļa un iebrauca grāvī. Policijas protokolā minēts, ka avārijas iemesls bijis uz slidenā ceļa nepareizi izvēlētais braukšanas ātrums. Avārijā bojāta automašīna, pats vadītājs nav cietis.

Mūrnieks policijai stāstījis, ka, braucot pa slideno ceļu, viņa automašīnai pēkšņi priekšā izskrējusi stirna, tādēļ nācies strauji bremzēt. Automašīna esot sanesta, nobraukusi no ceļa un ietriekusies grāvī.

Četras dienas pēc negadījuma - 25.decembrī - Bauskas rajona policijas pārvaldes Ceļu policijas priekšnieks Pēteris Rauduve pieņēma lēmumu atbrīvot Mūrnieku no administratīvās atbildības.

Rauduve piektdien atteicās komentēt savu lēmumu, kā arī nepaskaidroja, kādēļ Mūrniekam nav izdarīts alkohola tests.

Ekonomikas policijas priekšnieks Viesturs Briedis sacīja, ka viņam ir zināms par Mūrnieka izraisīto ceļu satiksmes negadījumu, taču Briedis nezināja, vai viņa padotais negadījuma brīdī bijis alkohola reibumā un vai viņam veikts alkohola tests. Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns teica, ka par šo ceļu satiksmes negadījumu policijā nav veikta dienesta izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!