Foto: DELFI

Pirmdien no Babītes pagasta Božu ūdenskrātuves izcelta noslīkusi sieviete, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēmuši plkst. 21.35. Saskaņā ar sākotnējo informāciju, ūdenī bija pazudusi apmēram 24 gadus veca sieviete. Ierodoties notikuma vietā, ūdenslīdēji pārmeklēja ūdenskrātuvi un apmēram 15 metrus no krasta atrada noslīkušo sievieti. Notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nepārvērtēt savus spēkus peldoties.

Kopumā aizvadītajā diennaktī saņēmis 67 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu un 33 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

VUGD devies uz izsaukumiem, kuros dzēsis degošus atkritumus, sauso zāli, salmus, sienu, krūmus, meža zemsedzi, elektrības vadus, dīvānu, divas vieglās automašīnas, garāžu, saimniecības ēku, divas dārza mājas un divos gadījumos bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks pirmdien bija izcēlies Ķeguma novada Birzgales pagastā, kur sausā zāle dega viena hektāra platībā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 17.26 un plkst. 20.04 ugunsgrēks likvidēts.

Tāpat pirmdien ugunsdzēsēji glābēji devās palīgā vairākiem nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem – Katlakalnā atbrīvots dzīvojamās mājas kamīnā iestrēdzis putns, bet Jūrmalā atbrīvota mājas pagalmā ieklīdusi stirna un no kādas dzīvojamās mājas otrā stāva jumta nocelts kaķis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!