Rucavas gaļas kontrabandas lietā apsūdzētais Aleksandrs Bass, kuru aizvadītās nedēļas nogalē atbrīvoja no apcietinājuma, ir nodots policijas uzraudzībā, informēja Kurzemes tiesu apgabala prokurore Aija Leitāne. Viņa sacīja, ka vēl nav izlēmusi, vai pārsūdzēs Liepājas tiesas lēmumu nepagarināt Basam apcietinājuma termiņu.
Piektdien, 9.augustā, no apcietinājuma Liepājas cietumā tika atbrīvots Bass, jo Liepājas tiesa nepagarināja viņam apcietinājuma termiņu. Pēc tiesas ieskatiem, ir mainījušies apstākļi, kas liecina par to, ka Bass turpmāk vairs netraucēs pirmstiesas izmeklēšanu.

9.oktobrī šajā krimināllietā ir jāpabeidz papildizmeklēšana, kas jāveic saskaņā ar Kurzemes apgabaltiesas lēmumu, taču prokurore pieļāva iespēju, ka būs nepieciešams pagarināt papildizmeklēšanas termiņu.

Patlaban prokuratūra Robežapsardzes dienestam un Liepājas muitai uzdevusi veikt dienesta pārbaudes, ar kuru rezultātiem prokuratūra jāiepazīstina septembra sākumā. Krimināllietā 24 apsūdzētajām personām jāsagatavo jauni apsūdzības raksti, kā arī kopējais krimināllietas apsūdzības raksts.

Krimināllieta ierosināta 1997.gada 6.oktobrī, un tajā par kukuļņemšanu un fiktīvu dokumentu noformēšanu apsūdzētas 24 personas - bijušie un tagadējie muitas darbinieki, robežsargi, kā arī dažādu firmu pārstāvji.

Prokuratūras sagatavotie pirmstiesas izmeklēšanas materiāli liecina, ka Rucavas muitas kontrolpunkta amatpersonas no uzņēmējiem ņēmušas kukuļus par nelikumīgu gaļas kravu dokumentu noformēšanu. Apsūdzētās amatpersonas fiktīvi noformējušas dokumentus par to, ka krava tiek izvesta no valsts, bet patiesībā tā palikusi Latvijā.

Prokuratūra norāda, ka 1996.gada deviņos mēnešos Latvijā ievesti 828 800 kilogrami kontrabandas gaļas Ls 626 646, 20 vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!