Foto: Valsts policija

Veikta kratīšana iespējamā aizliegto vielu tirdzniecības vietā Bauskā, pie vecā tirgus, tautā tā dēvētajā "baltajā logā", laikrakstu "Bauskas Dzīve" informējusi Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Bauskā, Rūpniecības ielā, vecā tirgus teritorijā, piektdien veikta kratīšana kādā tirdzniecības vietā. Te izņemti 25 iepakojumi, kuros bijusi balta viela. Tā bijusi sasmalcināta un izžāvēta augu valsts masa. Izņemtā viela nodota ekspertīzes veikšanai. Ir aizturēts arī 1987. gadā dzimis vīrietis.

Bauskas policijā "Bauskas Dzīvei" paskaidroja, ka par iespējamo narkotisko vielu tirdzniecību tautā tā dēvētajā "baltajā logā" policija jau labu laiku bija sākusi kriminālprocesu. Šajās dienās saņemts tiesas lēmums, kas ļāvis tirdzniecības vietā veikt kratīšanu. Policijai ir aizdomas, ka 25 izņemtajos maisiņos bijušas narkotiskās vielas. Precīzi tas būs zināms pēc ekspertīzes veikšanas un atbilžu saņemšanas.

"Bauskas Dzīve" pērn oktobrī rakstīja, ka policija šajā tirdzniecības vietā izņēmusi izžāvētu brūnu augu valsts izcelsmes vielu. Tolaik speciālistu atzinums vēstījis, ka šī viela nav iekļauta Latvijas kontrolējamo narkotisko vai psihotropo vielu sarakstā. Tomēr pret tirgotāju tika sākta administratīvā lietvedība par tirdzniecības noteikumu pārkāpumu.

Operatīvo darbību rezultātā tolaik tirdzniecība tika pārtraukta. Taču, kā izrādās, viss atkal ir atsācies. Kāds būs šo pēdējo dienu likumsargu darba rezultāts, Bauskas policijā komentēt atturējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!