Visi trīs tiesājamie un viņu advokāti piektdien Rīgas apgabaltiesā pieteica noraidījumu par neobjektivitāti visam tiesas sastāvam "Bankas Baltija" krimināllietā.
Prokurors vēlējās sagatavoties atbildes runai, tāpēc tiesa pasludināja pārtraukumu līdz pulksten 14. Tiesājamie un viņu advokāti uzskata, ka tiesnese Ināra Šteinerte ir neobjektīva un ieinteresēta lietas iznākumā.

Viņuprāt, tiesnese jau ir izlēmusi, kāds būs spriedums "Bankas Baltija" lietā, tāpēc viņi nevēlas, lai Šteinerte turpina vadīt procesu.

Šteinerte arī intervijās laikrakstiem iepriekš ir paudusi savu viedokli par spriedumu un paziņojusi, ka tas būs vai nu notiesājošs, vai daļēji attaisnojošs.

Eksbaņķieris Aleksandrs Lavents uzstājās ar iespaidīgu runu, kurā pieminēja visus iemeslus, kāpēc tiesas sastāvs būtu noraidāms. Savā runā viņš arī stāstīja anekdotes, taisnojās par krimināllietas būtību un, apelējot pie Šteinertes sirdsapziņas, lūdza viņu atkāpties.

"Nolieciet mani tajā vietā, kur jūs mani paņēmāt," teica Lavents.

Par nodomu noraidīt sastāvu advokāti paziņoja jau ceturtdien, kad tiesa neapmierināja iepriekš pieteikto noraidījumu Šteinertei, ko viņi vainoja neobjektivitātē.

BNS jau ziņoja, ka ceturtdien pēc slimības lietas izskatīšanā atgriezās piesēdētāja Zinaīda Lāce. Tieši viņa pagājušajā reizē, kad Šteinertei pieteica noraidījumu, bija gatava to apmierināt, jo esot nogurusi no šīs prāvas. Lāce noliedza, ka viņai kāds par to būtu samaksājis.

Tomēr Augstākās tiesas Senāts šo lēmumu atcēla un noteica, ka piesēdētājām par noraidījumu jālemj atkārtoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!