Foto: F64
Prokurors Māris Leja ir uzrādījis apsūdzības trīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas korupcijas lietā iesaistītajiem, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks.

Slimnīcas saimniecības direktoram Aivaram Lisenko uzrādīta apsūdzība par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, vai ja tā izdarīta, iegūstot narkotiskās, psihotropās, stipri iedarbīgās, indīgās vai radioaktīvās vielas, sprāgstvielas, šaujamieročus vai munīciju.

Tāpat viņa uzrādīta apsūdzība par kukuļa vai tā piedāvājuma pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona pati vai ar starpnieku pirms kādas likumīgas vai nelikumīgas darbības izdarīšanas vai neizdarīšanas kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli, neatkarīgi no tā, vai pieņemtais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai.

Slimnīcas iepirkumu komisijas loceklim, slimnīcas valdes loceklim Arnim Kramzakam uzrādīta apsūdzība par kukuļošanas organizēšanu un krāpšanu, savukārt "Projektu vadības un attīstības biroja" valdes loceklim Raitim Mūrniekam – par minēto noziegumu atbalstīšanu.

Pret trim no lietā iesaistītajiem kriminālvajāšanas sākta jau oktobrī.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka septembra beigās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas korupcijas lietā prokuratūrai lūdza sākt kriminālvajāšanu pret desmit personām.

Pērn 22.oktobrī KNAB sāka kriminālprocesu par iespējamiem noziegumiem, kas pastrādāti laikā no 2007. līdz 2009.gadam saistībā ar publiskajiem iepirkumiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vajadzībām.

KNAB iepriekš informēja, ka kriminālprocesa ietvaros aizturētas piecas personas - divas par iepirkumiem atbildīgās slimnīcas amatpersonas un trīs privātpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!