Septembrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī, saņemot informāciju par to, ka kādai sievietei bijušais draugs sagriezis viņas drēbes, sākts kriminālprocess. Patlaban izmeklēšana kriminālprocesā pabeigta un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka cietusī dzīvojusi kopā ar savu draugu Kuldīgas novadā līdz brīdim, kad viņu starpā izveidojās konflikts, kā rezultātā viņa ar bērnu aizgājusi prom un uzsākusi dzīvi citā novadā.

Pēc sievietes aiziešanas viņas bijušais draugs dusmās sagriezis viņai piederošās drēbes. Kopumā sagrieztas deviņas vienības – bikses, svārki, blūzes un kleitas. Sievietei tādējādi radīti vairāk kā simts eiro lieli materiālie zaudējumi.

Policijā norāda, ka vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par cita veida noziedzīgiem nodarījumiem.

Valsts policija izmeklēšanu par svešas mantas tīšu bojāšanu pabeigusi. Kriminālprocess nodots prokuratūrai lemšanai par apsūdzības celšanu. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija norāda, ka jebkāda veida mantas bojāšana un iznīcināšana ir noziedzīgs nodarījums, par kuru saskaņā ar Krimināllikumu paredzēts sods, ja vien likuma panti attiecīgās situācijās nenosaka citādāk. Tāpat likumsargi uzsver, ka šis ir privātās apsūdzības pants, kas nozīmē, ka par šādu noziedzīgu nodarījumu kriminālprocesu sāk, ja saņemts tās personas iesniegums, kurai nodarīts kaitējums.

Kopumā šogad Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu un nodevušas prokuratūrai 74 kriminālprocesus par mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!