Foto: F64

20. jūlijā Valsts policija Ventspilī apturējusi kādu BMW markas automašīnas vadītāju, kurš ar savu spēkratu vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā, traucies ar 110 kilometriem stundā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pārkāpums noticis 20. jūlijā pulksten 00.21 Ventspilī, automašīnai braucot pa Lielo prospektu. Pie BMW stūres bija sēdies 1998. gadā dzimis vīrietis.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi "Apdzīvotas vietas sākums" vai ar 533. ceļa zīmi "Dzīvojamā zona", uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 eiro līdz 460 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Otrdien, 23. jūlijā, pieņemts lēmums vīrietim uz sešiem mēnešiem atņemt transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Policija piebilst, ka autovadītāja apliecību vīrietis ir ieguvis Anglijā.

Turklāt likumsargi noskaidrojuši, ka minētais pārkāpējs ir kāds ventspilnieks, kurš sociālajā vietnē ievieto videomateriālus un fotoattēlus, kuros redzamas situācijas, kad tiek izdarīti pārkāpumi ceļu satiksmē – agresīva braukšana, kā, piemēram, apzināta sānslīdes radīšana, nepārtrauktās līnijas šķērsošana, braukšana pie luksofora aizliedzošā signāla, kā arī atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana.

Policija atgādina, ka likumsargi ir ne tikai uz ielām, kur uzrauga sabiedrisko kārtību, bet arī interneta vidē un sociālajās vietnēs, kur iedzīvotāji ar mums var komunicēt un nodot informāciju, kura tiek ņemta vērā un pārbaudīta. Policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņo par šāda un cita veida pārkāpumiem, kuri apdraud apkārtējo drošību.

Vienlaikus policija atgādina, ka vienmēr iespējams zvanīt pa telefona numuru 110, un šādi informācija tiek nodota operatīvāk, kā arī ir lielāka iespēja pārkāpēju apturēt tajā pašā dienā, pārkāpuma izdarīšanas brīdī.

Papildu likumsargi vērš uzmanību, ka dižošanās ar pārkāpumu izdarīšanu, to filmējot, nav varoņdarbs, bet gan rupjš pārkāpums, par kuru ir paredzēts sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!