Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja (ONKAB) darbinieki trešdien kādā laivu bāzē Bolderājā atraduši un konfiscējuši milzīgu daudzumu sprāgstvielu un dažādas munīcijas.
ONKAB priekšnieks Leonīds Bogdanobs apliecināja, ka konfiscēti septiņi kilogrami plastikāta sprāgstvielu, kā arī citas lietas, kuru daudzumu neprecizēja.

BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka atsavinātas arī cita veida sprāgstvielas, šaujamieroči, klusinātāji.

Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa sacīja, ka lietu pagaidām būtu pāragri saistīt ar nesenajiem sprādzieniem universālveikalā "Centrs", kuros mira viens, bet ievainoti tika vēl 34 cilvēki.

Rekšņa apliecināja, ka šīs lietas dēļ aizturētas vairākas personas, pret kurām krimināllieta vēl nav ierosināta un tiek skaidrotas viņu personības, tomēr atteicās nosaukt personu skaitu.

Plastikāts Latvijā saglabājies no PSRS armijas laikiem. Sevišķi daudz tā palicis kādreizējā kara ostas apkaimē Bolderājā. Kad padomju armija atstāja Bolderāju, plastikātu, ko izmanto tanku aktīvajās bruņās, karavīri ieraka zemē. Sprāgstvielu, kas pildīta metāla kastītēs, zinātājiem iespējams atrast.

Plastikāta sprādzienu jauda ir par 25 procentiem spēcīgāka nekā trotilam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!