Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušajās brīvdienās Rīgas pašvaldības policijas darbinieki kopumā konfiscējuši 7360 nelegālās cigaretes un 7,28 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, par visiem gadījumiem sāktot administratīvās lietas, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

30. jūlijā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki Centrāltirgus apkaimē pamanījuši jau iepriekš policijas redzeslokā par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpumiem nonākušu vīrieti. Aizdomīgais kungs ilgi stāvējis pie vienas no ēkām un rokās turējis melnu maisiņu.

Pārrunās ar vīrieti noskaidrots, ka viņš gan melnajā maisiņā, gan netālu esošajā koka kastē uzglabā kontrabandas cigaretes. Kopā konfiscētas 800 cigaretes.

Dažas stundas vēlāk Centrāltirgus apkaimē pamanīts vēl viens vīrietis, kurš rokās turējis divus melnus maisiņus. No viena viņš izvilcis pudeli, kura bijusi pildīta ar bezkrāsainu šķidrumu. Pārbaudot maisa saturu, aizdomas apstiprinājušās, un kārtības sargi konfiscējuši piecus litrus nelegālās dziras un 820 kontrabandas cigaretes.

Savukārt 31. jūlijā turpat, Centrāltirgus apkārtnē, pašvaldības policisti pamanījuši vēl vienu vīrieti, kurš mugursomā pārvietojis cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Konfiscētas 4600 cigaretes.

Dažas stundas vēlāk Pļavniekos kārtības sargu redzeslokā nonācis vīrietis, kurš rokās turējis sarkanas krāsas maisiņu. Novērojot vīrieti, kārtības sargiem radušās pamatotas aizdomas, ka vīrietis maisā slēpj kontrabandas cigaretes. Pārrunās ar personu pašvaldības policistu aizdomas apstiprinājušās, un vīrietis atzinies, ka atvedis cigaretes, lai tās pārdotu.

Pārbaudot vīrieša personas datus, noskaidrots, ka viņš dzīvo bez derīga personu apliecinoša dokumenta. Kopumā pašvaldības policisti konfiscējuši 1140 kontrabandas cigaretes un noformējuši administratīvā pārkāpuma protokolu par dzīvošanu bez derīga personu apliecinoša dokumenta.

Savukārt Grīziņkalnā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki pamanījuši vīrieti, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažādiem administratīvajiem pārkāpumiem. Persona rokās turējusi somu, caur kuru bija pamanāmas vairākas pudeles. Pārrunās ar vīrieti, pašvaldības policisti somā atraduši sešas dažāda tilpuma pudeles, kurās iepildīts bezkrāsains šķidrums ar alkoholam raksturīgu smaku.

Kopā konfiscēti 2,28 litri šķidruma. Veicot pārkāpēja personas datu analīzi, noskaidrots, ka viņam nav deklarēta dzīvesvieta. Pašvaldības policija noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu par šo noteikumu neievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!