Foto: F64

Jaunā gada pirmajā dienā no Buļļupes izvilkts noslīcis zemledus makšķernieks, trešdien no rīta LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons.

Gada pēdējā dienā Rīgā izcēlies ugunsgrēks kādā dzīvokļa balkonā, kur ielidojusi neveikli izšauta petarde. Ugunsgrēks nav bijis liels, cietušajiem lieli zaudējumi nav nodarīti.

Savukārt 1.janvārī reģistrēts viens noslīkušais. VUGD saņēmuši izsaukumu uz Buļļupi, kur ledū bija ielūdzi kāds zemledus makšķernieks. Glābēji no upes vēlāk izvilkuši nolīkušā līķi. Eklons mudina cilvēkus būt apdomīgiem dodoties uz ledus "bļitkot".

Saņemot informāciju par vīrieti, kurš devies makšķerēt un neatgriezies, policija un glābēji devās uz Buļļupi. Glābēji notikuma vietā ieradās pirms pulksten 15 un, atbrīvojot vietu no ledus, ūdenslīdēji pēc 20 minūtēm upes gultnē atrada makšķernieka līķi.

Kopumā svētkus Eklons raksturoja kā mierīgi pavadītus, uzverot, ka gads kopumā bijis mierīgs, ar rekordzemu cietušo skaitu. Proti, gada laikā izdevies cietušo skaitu samazināt zem 100 cilvēkiem. Tam par iemeslu varētu būt cilvēku uzmanība, kā arī dažādu brīdinošu tehnoloģiju, piemēram, dūmu detektoru lietošana, pieļāva VUGD pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!