Latvijā gada četros mēnešos satiksmes negadījumos, salīdzinot ar pērnā gada pirmo trešdaļu, būtiski pieaudzis gan dzīvību zaudējušo, gan miesas bojājumus guvušo cilvēku skaits.
Ceļu satiksmes drošības direkcijā pastāstīja, ka pērn četros mēnešos autoavārijās valstī kopumā bojā gāja 105, bet šogad - jau 143 cilvēki. Savukārt traumas guvušo cilvēku skaits no pērnā gada 1490 šogad pieaudzis līdz 1719 cilvēkiem.

Ceļu policijas pārvaldes (CPP) priekšnieka palīdze Inga Ābele apliecināja, ka liela daļa no autoavāriju upuriem ir gājēji - no 1.janvāra līdz 21.maijam dzīvību zem automašīnu riteņiem zaudējuši 78, bet savainojumus sadursmēs ar transportlīdzekļiem guvuši 600 gājēji.

CPP priekšnieks Visvaldis Puķīte norādīja, ka autovadītājiem vairāk vajadzētu respektēt gājēju tiesības uz ceļa un, jo īpaši, cienīt viņu tiesības neapdraudēti šķērsot ielu pa gājēju pārejām. Viņš uzsvēra, ka ceļu policija vasaras mēnešos, kad transporta kustība uz ceļiem un ielām ir krietni intensīvāka, gājēju pāreju noteikumu ievērošanai pievērsīs īpašu uzmanību.

Uz gājēju pārejām Latvijā kopš gada sākuma notriekti 64 cilvēki, no kuriem četri gājuši bojā. 11 no šajos satiksmes negadījumos miesas bojājumus guvušajiem savainoti uz gājēju pārejām, pie kurām uzstādīti luksofori, bet pārējie 49 - uz neregulējamām gājēju pārejām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!