Foto: LETA

Trešdien pulksten 23.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamās mājas pagrabstāvā ierīkotā pirtī, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas pagrabstāvā deg pirts telpa četru kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējas divi cilvēki. Pulksten 1.20 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 15.35 VUGD saņēma izsaukumu Ozolzīļu ielā Mārupē, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā.

Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dvīņu mājas fasāde 90 kvadrātmetru, jumts 150 kvadrātmetru, pirmais stāvs 90 kvadrātmetru, otrais stāvs 100 kvadrātmetru un tās terase 30 kvadrātmetru platībā.

Kopējā degšanas platība bija 460 kvadrātmetri. Pulksten 19.36 izdevās šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku likvidēt.

Pulksten 18.10 VUGD saņēma informāciju, ka Cēsu novada Stalbes pagastā cilvēks ir apmaldījies mežā un nevar atrast izeju no tā. Sazinoties ar cilvēku telefoniski, kā arī ieslēdzot autocisternas skaņas signālu, lai norādītu izeju, cilvēks iznāca no meža.

Tāpat VUGD piebilst, ka dienests saņēma izsaukumus par sprādzienam līdzīgiem trokšņiem Stendē. Apsekojot iespējamo teritoriju, sazinoties arī ar kolēģiem no Valsts policijas, iespējamo sprādziena vietu nekonstatēja. Vēlāk Aizsardzības ministrija norādīja, ka, visticamāk, troksnis bija radies no sabiedroto spēku lidmašīnas, kas veica treniņlidojumu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrolīniju vadi, koka skaidu putekļi ventilācijas sistēmā, vieglā automašīna, pirts un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!