Foto: F64

Svētdien, 25.maijā, aprit četri gadi, kopš pazudis zvērināts advokāts Ainārs Platacis, un policija atzīst, ka tuvāk lietas atrisinājumam nav izdevies tikt.

2010.gada maija izskaņā ar iesniegumu par Platača pazušanu Valsts policijā vērstās viņa kolēģis, advokātu biroja "Platacis un partneri" advokāts Aloizs Vaznis. 25.maijā Muceniekos, netālu no autobusa maršruta galapunkta, tika atrasta tukša Platača automašīna "Mercedes-Benz 500". Kur ir pats advokāts - tas vēl šodien nav zināms.

Kopš tās dienas ir izskanējušas dažādas versijas par advokāta likteni, taču līdz galīgajam slēdzienam lietā policijas nav nonākusi. Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins sarunā ar portālu „Delfi" uzsvēra, ka ierosinātajā kriminālprocesā vēl notiek aktīva izmeklēšana, policija strādā ar dažādām notikušā versijām, taču pavēstāmu jaunumu lietā nav. Policija atzīst, ka tuvāk Platača pazušanas mīklas atrisinājumam piekļūt nav izdevies.

Izmeklētājiem joprojām ir divas versijas par notikušo - pazušana saistīta ar advokāta darbu vai privāto dzīvi, sacīja policijā. Tiesa, šādos gadījumos šīs abas ir pamatversijas, kuras likumsargi izvirza.

Anučins sacīja, ka, gluži kā pirms diviem gadiem, ar šo lietu nodarbojas viens izmeklētājs, kurš šo gadu laikā nopratinājis vairāk nekā simts cilvēku.  Piesaistīt vēl kādu izmeklēšanai nav plānots. Veiktas arī vairākas ekspertīzes, tostarp pārbaudīts automašīnā atrastais DNS paraugs.

Iepriekš policija ziņoja, ka tai nav pierādījumu, ka Platacis būtu nogalināts vai viņa pazušana būtu saistīta ar vardarbību. Policijā gan norāda, ka šī izmeklēšana ir laika jautājums un prakse liecina, ka agrāk vai vēlāk patiesība par notikušo nāks gaismā.

2010.gadā, kad atklājās kolēģa pazušana, advokātu birojs "Platacis un partneri" solīja bagātīgi atlīdzināt tam, kurš sniegs noderīgu informāciju, lai varētu kolēģi atrast.

Platača automašīna "Mercedes-Benz 500" 2010.gada 25.maijā tika atrasta Mucenieku apkaimē, aptuveni puskilometra attālumā no atpūtas kompleksa "Ezerkrasts", kas atrodas Garkalnes novada Sunīšos. Līdzās atpūtas kompleksam ir arī Sunīšu ezers. Platača mašīnā bez aizdedzes atslēgas tika atrastas divas žaketes, portfelis un telefons, ko pazudušais advokāts ikdienā izmantojis.

Pēdējo reizi Platacis tika redzēts 24.maija vakarā, izejot no advokātu biroja "Platacis un partneri" Rīgā, Duntes ielā 34.

Daži no Platača plašāk pazīstamajiem klientiem pēdējos gados bija aviopārvadājumu un lidaparātu apkopes kompānijas "Konkors" īpašnieks, Baltkrievijas ieroču eksportētāja "BelTechExport" padomes loceklis Aleksandrs Sadovojs, ilggadējais Valsts ieņēmumu dienesta darbinieks Vladimirs Vaškevičs, izspiešanas lietā aizturētais Oto Galsons un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!