Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 132 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši astoņi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Visvairāk cietušo reģistrēts Rīgā un tās apkārtnē – seši. Vēl pa vienam gājējam ceļu satiksmes negadījumā cietis Vidzemes un Latgales reģionā.

Ceturtdien visvairāk avāriju bijis Rīgas reģionā – 74. Zemgalē reģistrēti 17 ceļu satiksmes negadījumi, Vidzemē – 16, Kurzemē – 15, bet Latgalē – desmit.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 333 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 116 par ātruma pārsniegšanu, 12 par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un seši par agresīvu braukšanu.

Sešus dzērājšoferus policija pieķērusi Rīgas reģionā, savukārt pa diviem autovadītājiem pie automašīnas stūres reibumā pieķerts Zemgalē un Kurzemē. Vēl arī pa vienam dzērājšoferim pieķerts Vidzemē un Latgalē.

Tāpat arī ceturtdien policija Rīgas reģionā izrakstījusi piecus protokolus par agresīvu braukšanu, savukārt Zemgales reģionā – vienu.

Jau vēstīts, ka piektdienas rītā sniegs un apledojums Vidzemē un Latgalē apgrūtina braukšanu pa valsts reģionālajiem un vietējiem autoceļiem. Tāda pati situācija ir arī Kurzemē Talsu un Saldus apkārtnē. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!