Foto: Valsts policija
Izmeklējot iepriekš sāktu kriminālprocesu, novembra beigās Valsts policijas Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki kādā noliktavā Daugavpilī sankcionētas kratīšanas laikā atklājuši nelikumīgu veļas mazgāšanas līdzekļu fasēšanas vietu.

Noliktavas telpās likumsargi atraduši speciālās iekārtas, plaši pazīstama zīmola etiķetes, iepakojumu, plastmasas taru, ka arī gatavo produkciju. Kratīšanā izņemtas 1505 tvertnes – katrā no tām bijuši aptuveni 5,5 litri šķidrā mazgāšanas līdzekļa. Tāpat policisti kratīšanā izņēmuši aptuveni 800 kilogramus sausā pulvera, aptuveni 450 litrus nefasētā šķidruma, kā arī tukšo taru un iekārtas.

Saistībā ar notikušo aizturēts 1979. gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Pašlaik iespējamajam vainīgajam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Izmeklēšana turpinās un ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Krimināllikuma 206. panta 1.daļa – par preču zīmes, preču vai pakalpojumu citādas atšķirības zīmes vai dizainparauga nelikumīgu izmantošanu, zīmes viltošanu vai viltotas zīmes apzinātu izmantošanu vai izplatīšanu ievērojamā apmērā vai radot būtisku kaitējumu ar likumu aizsargātām personas interesēm – kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!