Foto: Shutterstock

Valsts policija aizdomās par narkotiku tirdzniecību Daugavpils novadā aizturējusi divus vīriešus un izņēmusi 350 gramus marihuānas, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde bija saņēmusi informāciju par personām, kuras, iespējams, saistītas ar nelikumīgu narkotisko vielu tirdzniecību. Lai pārbaudītu šo informāciju, Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja policisti sadarbībā ar Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Speciālo operāciju dienesta "Sigma" darbiniekiem pagājušajā nedēļā ieradušies Daugavpils novada Līksnas pagastā, kur veikuši gan izmeklēšanas, gan operatīvās darbības.

Rezultātā Līksnas pagastā, kādā meža masīvā, aizturētas divas personas – 1991. gadā un 2000. gadā dzimuši vīrieši. Likumsargu ierašanās brīdī viens no vīriešiem ir mēģinājis otrai personai pārdot narkotikās vielas, savukārt otrs likumpārkāpējs – plānojis iegādāties šīs vielas ar mērķi tās turpmāk realizēt, noskaidrojusi policija.

Kopumā veikto procesuālo darbību rezultātā izņemti 350 grami marihuānas.

Saistībā ar notikušo pret aizturētajiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļas. Par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja tās izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu. Abiem aizturētajiem ar tiesas lēmumu piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!