Pagājušajā nedēļā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālā iestādes dienesta suns lidostā "Rīgā" palīdzējis aizturēt kādu personu, kas mēģināja valstī nelegāli ievest gandrīz četrus gramus hasiša, informēja VID komunikācijas nodaļā.
Rīgas muitas reģionālā iestādes kinologs Starptautiskajā lidostā "Rīga" ar darba suni veica kāda avioreisa no Londonas pasažieru un bagāžas kontroli lidostas muitas kontroles punktā. Pārbaudes laikā darba suns Feja pievērsa pastiprinātu uzmanību kāda garāmejoša pasažiera bagāžai un apģērbam. Sniedzot paskaidrojumus, persona norādīja, ka viņas rīcībā ir hašišs un uzrādīja no virsjakas izņemtu nelielu gabalu zaļganbrūnas augu izcelsmes vielas.

Lidostas muitas kontroles punktā veiktais narkotiskās vielas eksprestests uzrādīja pozitīvu rezultātu. Konstatētā viela - 3,7308 grami hašiša – tika izņemta, un nodota VID Muitas kriminālpārvaldes darbiniekiem. Tika uzsākts kriminālprocess par narkotiku kontrabandu.

Šī gada pirmajā ceturksnī Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldē ir uzsākti seši kriminālprocesi par narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu. Darba suns Feja strādā jau četrus gadus un pagājušajā gadā vien ir palīdzējusi 18 narkotiku atklāšanas gadījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!