Foto: AP/Scanpix



Šā gada 14.jūlijā Ludzas rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā par slepkavību un zādzības nelielā apmērā izdarīšanu apsūdzētas divas personas, portāls „Delfi” uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētās personas, būdamas alkohola ietekmē, ieradās pie cietušā mājās un, tā kā iepriekš bija ar viņu sastrīdējies, viens no apsūdzētajiem, dusmu vadīts, nolēma cietušo noslepkavot.

Viena no apsūdzētajām personām palika gaidīt pie mājas, bet otra apsūdzētā persona paņēma uz galda esošo tukšo stikla pudeli un spēcīgi iesita cietušajam pa galvu. Apsūdzētais turpināja sist cietušo gan ar dūrēm, gan ar kājām. No nodarītajiem miesas bojājumiem cietušais mira.

Apsūdzētie ejot projām no cietušā mājas, paņēma mobilo telefonu, segas pārvalkus un spilvendrānu par kopējo vērtību vairāk nekā 68 eiro.

Viena no apsūdzētajām personām pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 116.panta un 180.panta pirmās daļas, kas par slepkavību kā sodu paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, savukārt otra apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 180.panta pirmās daļas, kas kā sodu par neliela apmēra zādzību paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Lieta nodota Ludzas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!