Foto: LETA
Marta sākumā Rīgā, Telts ielā, dienas vidū, pie kāda jaunieša pienākuši divas paziņas – 1996. gadā dzimuši vīrieši, kuri sarunas laikā jaunietim palūguši gan cigaretes, gan uz sava vārda paņemt ātro kredītu, taču jaunietis atteicies.

Sarunas laikā abi vīrieši ievērojuši jaunieša apavus, kuri iepatikušies, tāpēc vīrieši jaunietim piedraudējuši, iesituši un atņēmuši nolūkotos apavus, vietā atstājot svešus un novalkātus apavus, un aizbēguši no notikuma vietas, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Jaunietis par notikušo paziņojis policijai. Noskaidrojot abu aizdomās turamo jauniešu personības, Rīgas Zemgales iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas Kriminālpolicijas pārvaldes policistiem aizturēja abus 1996. gadā dzimušos vīriešus.

Aizturētie vīrieši jau iepriekš bija sodīti par zādzībām, narkotisko vielu lietošanu, kā arī par dažādiem administratīviem pārkāpumiem.

Jaunietis viņam nolaupītos apavus atguva. Šobrīd pret aizturētajiem ir uzsākts kriminālprocess par laupīšanu grupā.

Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!