Foto: F64

Ceturtdien divi zēni, kas kopā ar vecmammu un mazo brālīti grasījās braukt uz slimnīcu Rīgā, apmaldījušies un vecmammu atraduši tikai pēc Rīgas pašvaldības policijas (RPP) iesaistīšanās.

Kā informē RPP, no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas saņemta informācija, ka tur atrodas divi mazgadīgi bērni, kuri pazaudējuši savu vecmammu.

Pārrunu laikā noskaidrots, ka 11 un 12 gadus vecie zēni savu vecmammu ar trīs gadus veco brālīti pazaudējuši Rīgas Centrālajā stacijā. Visi kopā devušies uz slimnīcu, lai jaunākajam no zēniem veiktu medicīniskās pārbaudes, taču 11 gadus vecais zēns stacijā apmaldījies.

Vecmamma nolēmusi 12 gadus veco zēnu atstāt stacijas ēkā, lai viņš uzmeklē pazudušo brāli, bet pati tikmēr devās uz ārstniecības iestādi. Vienlaikus viņa piekodinājusi sagaidīt viņas zvanu, lai visi kopīgi dotos mājās.

Abi zēni atraduši viens otru, taču nav varējuši sagaidīt vecmammas zvanu, tāpēc nolēmuši uzrunāt kādu svešinieku, lai noskaidrotu, ar kuru sabiedrisko transportu nokļūt līdz Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai.

Slimnīcā abus zēnus pamanījuši ārstniecības iestādes personāla darbinieki, kuri nekavējoties ziņojuši policijai.

Policisti telefoniski sazinājās ar vecmammu, kura paskaidroja, ka atrodas citā ārstniecības iestādē un solīja nekavējoties ierasties zēniem pakaļ. Pēc neilga laika notikuma vietā ieradās vecmamma, kura bija ļoti noraizējusies par zēniem un pateicās par viņu atrašanu. Ar vecmammu RPP veikusi preventīva rakstura pārrunas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!