Foto: AFI
Sestdien dzelzceļa stacijā "Ventspils 2" aizdegušās vairākas cisternas ar degvielu, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

imageFoto galerija

Pēc negadījuma netika atrasti vilciena mašīnists un viņa palīgs. Dzelzceļa policijas pārvaldes preses sekretāre Dzintra Dzene informēja, ka negadījuma vietā atrastas divu cilvēku mirstīgās atliekas. Iespējams, bojā gājušie ir lokomotīves mašinists un viņa palīgs - 1975. un 1979.gadā dzimuši vīrieši, taču viņu pesonības tiks precizētas, saņemot tiesu medīcīniskās ekspertīzes rezultātus.

Ventspils pilsētas mājaslapa internetā vēsta, ka avārijas brīdī braucošajā dīzeļdegvielas sastāvā atradās trīs personas - sastāva mašīnists, viņa palīgs un sargs. Sargs, kurš no notikuma vietas centās aizbēgt, tika aizturēts un tiek nopratināts.

Ugunsgrēks ir lokalizēts, taču dažās vietās degšana turpinās un glābēji dzesē apkārt esošās dzelzceļa cisternas.

Notikuma vietā kopumā strādāja 14 autocisternas, viens šļūteņu automobilis un divi ugunsdzēsības vilcieni - viens no Ventspils un viens no Jelgavas. Dzēst ugunsgrēku bija devušies ugunsdzēsēji no dažādām tuvākām un tālākām vietām - no Talsiem, Stendes, Kuldīgas, Liepājas un pat četras automašīnas no Rīgas.

Notikuma vietā kopā ar ugunsdzēsējiem strādā arī īpašas automašīnas no uzņēmumiem "Ventamonjaks" un "Ventbunkers". Degviela tika dzēsta ar īpašām putām.

Izsaukumu uz negadījumu glābēji saņēmuši šorīt plkst.10.06. Izziņots īpaši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks.

Kā vēsta Ventspils pilsētas mājaslapa internetā, avārija notika Ventspils rajona Tārgales pagastā stacijas "Ventspils2" rajonā. Neveiksmīga manevra rezultātā,  braucošajam dīzeļdegvielas sastāvam ietriecoties stāvošā benzīna sastāvā, notika sadursme, kuras rezultātā apgāzās un aizdegās trīs benzīna cisternas, vēlāk izraisot pārējo sastāvā esošo cisternu aizdegšanos. Kopumā dega deviņas benzīna cisternas.

No negadījuma vietas līdz tuvākajiem cilvēku mājokļiem ir trīs kilometri. Pēc ugunsgrēka izcelšanās daļēji slēgta kustība pa netālu esošo Ventspils - Rīgas šoseju.

Degošo cisternu liesmas bija tik lielas, ka bija redzamas no vairāku kilometru attāluma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!