Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmdien, 9. novembrī, dzērājšoferis bez autovadītāja apliecības Jēkabpils iecirkņa policistam piedāvāja samaksāt 1000 eiro, lai izvairītos no kriminālprocesa uzsākšanas par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un bez likuma noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Dace Kalniņa.

Policijā par notikušo ir uzsākti divi kriminālprocesi.

Jēkabpilī, Rīgas ielā, VP darbinieki, veicot dienesta pienākumus, apturēja automašīnu un konstatēja, ka automašīnas vadītājs ir sēdies pie stūres alkohola reibumā. Veicot alkohola pārbaudi, 1950. gadā dzimušā vīrieša izelpā tika konstatētas 1,55 promiles. Turklāt viņš vadīja automašīnu bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Lai izvairītos no kriminālprocesa uzsākšanas par minētajiem pārkāpumiem, automašīnas šoferis solīja likumsargam samaksāt 1000 eiro. Par šo faktu pret autovadītāju tika uzsākts kriminālprocess par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonām, un vīrietis tika aizturēts, kā arī tika uzsākts otrs kriminālprocess par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Atbilstoši Krimināllikuma 323. panta pirmajai daļai soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!