Foto: LETA

Zemgales rajona tiesa septembra beigās kādam autovadītājam, kurš uz Bauskas šosejas tika notverts braucam 2,24 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, bet pēc aizturēšanas, lai izvairītos no soda, policistiem piedāvāja 100 eiro kukuli, piespriedusi piespiedu darbu.

Tiesa 24. septembrī autovadītāju sodījusi ar 220 stundām piespiedu darba, kā arī liegusi četrus gadus vadīt transportlīdzekli, teikts Latvijas tiesu portālā publicētajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Kā norādīts spriedumā, šā gada 7. septembrī pulksten 21.22 vīrietis tika aizturēts Bauskas novada Brunavas pagastā. Izrādījies, ka viņš vada citai personai piederošu automašīnu un ir iereibis.

Pēc automašīnas apturēšanas un policistu lūguma uzrādīt transportlīdzekļa vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību, kā arī piedāvājuma uz vietas veikt alkohola pārbaudi, vīrietis piedāvāja policistiem kukuli – 50 eiro katram, lai administratīvā pārkāpuma protokols viņam netiktu noformēts, viņš netiktu saukts pie atbildības un sodīts. Policisti no šī piedāvājuma atteicās.

Savukārt autovadītāja izelpā tika konstatēta minimālā alkohola koncentrācija 2,2448 promiles, kas atbilst alkohola koncentrācijai asinīs. Viņam tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un pats vīrietis nogādāts Bauskas policijas iecirknī.

Iztiesāšanas laikā apsūdzētais pilnīgi atzina savu vainu viņam inkriminētajos nodarījumos.

Nosakot sodu, tiesa ņēma vērā, ka apsūdzētais ir izdarījis divus noziegumus – smagu un mazāk smagu, bet viņš iepriekš nav sodīts, bet viņa apgādībā atrodas divi mazgadīgi bērni. Vīrietis strādā un viņam ir deklarēta dzīvesvieta. Tā kā viņš savu vainu vaļsirdīgi atzinis un to nožēlojis, tad tiesa to vērtējusi kā atbildību mīkstinošu apstākli, bet alkohola reibums ticis vērtēts kā atbildību pastiprinošs apstāklis.

Kā teikts spriedumā, piespiedu darba soda izciešanā ieskaitāms aizturēšanā apcietinājumā pavadītais laiks no 7. septembra līdz 9. septembrim, bet 9. septembrī piemērotais drošības līdzeklis – uzturēšanās noteiktā vietā – saglabājams līdz dienai, kad spriedums stāsies spēkā.

Tāpat vīrietim būs jāsedz procesuālie izdevumi, kas saistīti ar alkohola koncentrācijas pārbaudi un automašīnas evakuāciju – 15 eiro un 142 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!