Foto: Publicitātes foto

Naktī uz trešdienu, 22. martā ap pusnakti Valsts policija (VP) apturēja "Volkswagen" markas transportlīdzekli, kura vadītājs bija sēdies pie automašīnas stūres alkohola reibumā. Ar mērķi izvairīties no atbildības, vīrietis policijas darbiniekiem piedāvāja kukuli, portālu "Delfi" informēja policijā.

Likumsargi konstatēja, ka autovadītājs pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, veicot pagriešanās manevru tam neparedzētā vietā. Transportlīdzeklis tika apturēts un dokumentu pārbaudes brīdī policijas darbiniekiem radās aizdomas par to, ka vīrietis ir sēdies pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

Lai to pārbaudītu, likumsargi veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpojamajā gaisā, kura apliecināja faktu, ka viņš ir vadījis transportlīdzekli alkohola reibumā – 1,8 promiles. Lai izvairītos no paredzētās atbildības par likumpārkāpumu transportlīdzekļa vadītājs – 1973.gadā dzimis vīrietis, mēģināja piekukuļot policijas darbiniekus, piedāvājot 200 eiro lielu kukuli.

Šobrīd vīrietim par šāda veida darbībām, kukuļa došanu policijas darbiniekiem, draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas.

Kukuļdošana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!