Aizdomās par 2200 latu kukuļa piesavināšanos aizturētais jurists Edgars Džeriņš uzskata, ka viņš nepamatoti tiek apvainots nozieguma izdarīšanā, un noliedz, ka jebkad būtu pieņēmis kukuļus.
Jurists atzina, ka viņš vērsīsies policijā ar iesniegumu par krāpšanu, ko veicis Guntis Garda, uz kura iesnieguma pamata Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja Džeriņu.

Pēc Džeriņa vārdiem, viņam esot dokumentāli apstiprinājumi, ka Garda, izmantojot vecu cilvēku uzticēšanos, izkrāpis viņiem dzīvokli un pretī solījis par 1000 latu iekārtot pansionātā. Savus solījumus Garda neesot izpildījis, bet dzīvokli jau pārdevis.

Pēc dzīvokļa pārdošanas vecie ļaudis nav atstājuši mitekli, bet jaunie saimnieki nesot varējuši uz to pārvākties, tādēļ sākuši tiesas procesu.

Džeriņš tiesā pārstāvējis jaunos īpašniekus, tādēļ izprasījis visus nepieciešamos dokumentus un secinājis, kā notikusi krāpšana. Juristam ir arī Gardas parakstīs līgums, kurā Garda apliecina, ka saņēmis 12 400 ASV dolārus (7328 latus) un sola atbrīvot dzīvokli, bet iemītniekus iekārtot pansionātā.

Džeriņš atzina, ka ar pretējās puses pārstāvjiem bija panākta vienošanās atsaukt prasību, ja vecie ļaudis tiks iekārtoti pansionātā. Tādēļ Džeriņš, iepazīstoties ar Rīgas domes atteikumu par iekārtošanu pansionātā, gatavojies jau iesniegt prasību Administratīvajā rajona tiesā, kurā, viņaprāt, būtu arī uzvarējis. Taču pēc tam sekojusi aizturēšana.

Tomēr Džeriņš nenoliedz, ka Garda viņam par juridisko palīdzību pārskaitījis 1100 latu, par ko bijis arī sagatavots līgums.

KNAB ceturtdien informēja, ka aizdomās par 2200 latu kukuļa piesavināšanos aizturētais jurists atzīts par aizdomās turēto un viņam piemērots drošības līdzeklis - paziņot sūtījumu saņemšanas adresi.

Saskaņā ar KNAB sniegto informāciju aizturētais jurists esot solījis kukuli nodot kādai pašvaldības amatpersonai.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 321.panta 1.daļas par kukuļa piesavināšanos, ko persona saņēmusi, lai to nodotu valsts amatpersonai.

Džeriņš plašākai sabiedrībai kļuva pazīstams, kad aktīvi iesaistījās lietās, kas saistītas ar ceļu satiksmes noteikumiem un to interpretāciju.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija liecina, ka Džeriņš ir SIA "Juridiskais birojs "Doms"" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs. Uzņēmumā viņam pieder 47% kapitāldaļu. Leonam Osipovam arī pieder 47% kapitāldaļu, bet Janai Bulmanei - 6% kapitāldaļu.

Džeriņš bijis arī likvidējamā uzņēmuma "Juridisko konsultāciju grupa "Certus"" vienīgais īpašnieks un direktors, kā arī darbojas sabiedriskajā organizācijā "R1 motoklubs" un Rīgas Juridiskās augstskolas studentu asociācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!