Foto: LETA
Sestdienas rītā Talsu novada Laidzes pagastā dzinējmedību laikā meža masīvā gājis bojā mednieks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Sākotnējā izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, viens no mednieku kolektīva biedriem, neievērojot šaušanas sektora leņķi, raidīja šāvienu un trāpīja citam medniekam, "Delfi" stāstīja Valsts policijas pārstāve Elīna Priedīte. Tiesa, izmeklēšana vēl turpinās.

Uz nelaimes vietu izsaukta neatliekamā palīdzība, taču mediķiem sašautā vīrieša dzīvību neizdevās glābt, un viņš no gūtajām traumām mira.

Saistībā ar notikušo Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu.

Atsaucoties uz Valsts meža dienesta (VMD) apkopotajiem datiem, portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pēdējos 11 gados medībās notikuši 34 nelaimes gadījumi, no tiem pieci – pērn, aizpērn – viens. Tāpat arī šo gadu laikā reģistrēti 378 drošības pārkāpumi medībās, pērn – 37, aizpērn 30.

VMD dati liecina, ka pērn medībās notika pieci negadījumi, kuros iesaistīti šaujamieroči. Vienā no tiem Ziemeļkurzemē mežacūku medībās ar gludstobra medību šaujamieroci, lādētu ar renkuļu lādiņu, mednieks šāva uz neskaidri redzamu mērķi un ievainoja otru medību dalībnieku abu kāju apakšstilbos.

Savukārt Ziemeļvidzemē vārnu medību laikā, medniekam izšaujot, lode trāpīja 50 metrus attālam šķērslim un sadalījās. Lodes daļa rikošetā trāpīja medniekam līdzās esošam cilvēkam, traumējot labās kājas apakšstilbu.

Citā gadījumā pērn Sēlijas pusē, lai medībās ar dzinējiem izšķirtu pie nomedīta aļņa saplūkušos medību suņus, medību vadītājs izmantoja pielādētu vītņstobra medību šaujamieroci. Proti, ar laidi mēģināja suņus atbīdīt vienu no otra, taču laide salūza un ierocis izšāva, ievainojot pašu mednieku kreisās kājas augšstilbā. Savukārt Dienvidkurzemē, medniekam pielādējot vītņstobra medību šaujamieroci, eksplodēja munīcija, traumējot kreisās rokas plaukstu un pirkstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!