Foto: LETA

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajā prokuratūrā tā dēvētajā "Elkor" lietā apsūdzība pagaidām uzrādīta vienai uzņēmuma amatpersonai.

Prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe pastāstīja, ka amatpersonai apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma pantiem par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu un par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas.

Citu informāciju prokuratūra pagaidām nesniedz.

Jau ziņots, ka Valsts policija lūdza prokuratūru kopumā šajā lietā pie kriminālatbildības saukt četras uzņēmuma amatpersonas.

Policijas izmeklētāji uzskata, ka SIA "ETG" tirdzniecības vietās - veikalos "Elkor" - uzņēmuma amatpersonas veikušas nelikumīgas grāmatvedības darbības, lai izvairītos no nodokļu nomaksas lielā apmērā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpumi divās SIA "ETG" tirdzniecības vietās notikuši laikā no 2009.gada 1.novembra. Uzņēmuma personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās "uz papīra" samazinājusi firmas faktiskos ienākumus, lai iegūtu neuzskaitītus skaidras naudas līdzekļus un izvairītos no nodokļu nomaksas.

"ETG" savukārt uzskata, ka uzņēmums nav veicis pretlikumīgas darbības un minētajos pārkāpumos nav vainīgs.

Minēto kriminālprocesu VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sāka 2010.gada novembrī. Kriminālprocesā tika veiktas vairākas kratīšanas "Elkor" veikalos un birojā, konfiscējot lietiskos pierādījumus - datorus un dokumentus.

"Elkor" veikalu operators ir SIA "ETG", kas pieder Aleksandram Popovam. Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem "ETG" apgrozījums 2011.gadā sasniedza 37,43 miljonus latu. Uzņēmuma peļņa togad bija pieaugusi par 46,8%, sasniedzot 603 216 latus.

Pērn, salīdzinot ar 2011.gadu, "Elkor" apgrozījums pieauga par aptuveni 9%. Savukārt peļņa pērn, salīdzinot ar 2011.gadu, pieauga par aptuveni 8%. Salīdzinot ar 2011.gadu, pērn par aptuveni 15% pieauga arī vidējā pirkuma vērtība "Elkor" veikalos, biznesa portālu "Nozare.lv" iepriekš informēja "Elkor" valdes loceklis Ronalds Feldmanis.

Viņš norādīja, ka, vērtējot 2012.gada darbības rādītājus un Latvijas ekonomikas attīstību, esot pamats uzskatīt, ka iedzīvotāju pirktspēja turpinās pieaugt arī šogad. "Līdz ar to uzņēmuma vadība šogad prognozē stabilu apgrozījuma pieaugumu, kas varētu sasniegt 10%."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!