Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki, veicot kravas vilcienu kontroli, novērsa 504 680 cigarešu kontrabandu. 25 234 paciņas cigarešu bija paslēptas vagonos starp celulozes ķīpām, zāģskaidu un ferosilīcijmangāna kravām, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Pirmdien, 24. janvārī, Indras muitas kontroles punkta muitniekiem, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva skenēto attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonā ar celulozes kravu.

Padziļinātās kontroles laikā muitnieki atklāja, ka starp baltā materiālā rūpnieciski iepakotajām celulozes ķīpām ir paslēpti baltā papīrā ietīti saiņi, kā arī desmit kartona kastes. Iepakojumos atradās kopumā 300 000 cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

22. janvārī Indras muitas kontroles punkta muitnieki vilciena sastāva skenēšanas attēlu analīzes rezultātā un sadarbībā ar robežsargiem atklāja kontrabandas cigaretes vagonos ar zāģskaidu un ferosilīcijmangāna kravām. Vagonu fiziskās kontroles rezultātā izņemtas 116 680 cigaretes "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt 21. janvārī Indras muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot skenēto attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu cigarešu pārvietošanu divos vagonos ar zāģskaidu kravām. Kopā ar Valsts robežsardzes amatpersonām tika veikta fiziskā kontrole, kuras gaitā izņemti 88 000 cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir vairāk nekā 90 tūkstoši eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!