Foto: Valsts policija

Veicot kontrolpirkumu, Valsts policija (VP) Jēkabpils novada Gārsenes pagastā identificēja vīrieti, kurš realizē nelegālo alkoholu. Kopumā izņemti teju 600 litri spirtota dzēriena, portāls “Delfi” noskaidroja policijā.

Kontrolpirkuma laikā 1968. gadā dzimis vīrietis policistiem iedeva divas 0,75 litru tilpuma pudeles uzpildītas ar sarkanas un dzeltenīgas krāsas šķidrumu ar alkoholam raksturīgu smaku un divas 0,5 litru tilpuma pudeles ar sarkanas un dzeltenīgas krāsas šķidrumu un ar alkoholam raksturīgu smaku par kopējo summu 19 eiro.

Par nelegāli izgatavotu alkoholisko dzērienu realizāciju policisti sāka kriminālprocesu un neatliekamības kārtībā vīrieša dzīvesvietā veica kratīšanu, kuras laikā atrada un izņēma dažāda tilpuma stikla pudeles ar dažādas krāsas šķidrumu ar alkoholam raksturīgu smaku. Pavisam kopā tika izņemti 599,2 litri nelegāla alkohola, kā arī kontrolpirkuma nauda.

Uzsāktajā kriminālprocesā tika nozīmēta ķīmisko vielu ekspertīze, kur eksperta atzinumā ir noteikts, ka kratīšanas laikā izņemtajos šķidrumos absolūtā spirta daudzums sastāda 91,333 litrus.

Šobrīd vīrietim ir statuss – persona, pret kuru sākts kriminālprocess –, un turpinās pirmstiesas kriminālprocesuālās izmeklēšanas darbības. VP piemin, ka 1968. gadā dzimušais vīrietis policijas redzeslokā ir nonācis pirmo reizi.

Atbilstoši Krimināllikuma 221.1 panta trešajai daļai par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju lielā apmērā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!