Foto: LETA

Šogad stacionārie fotoradari fiksējuši teju 7000 ātruma pārkāpumu, bet leilākais ātruma pārkāpums jau trešo mēnesi nemainīgi pieder Tīnūžu šosejai, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Kopš 12.februāra, kad uz Latvijas ceļiem sāka izvietot stacionāros fotoradarus, tie fiksējuši jau 6963 ātruma pārkāpumus. Fotoradaru trīs darbības mēnešos aprīlī fiksēts līdz šim lielākais ātruma pārkāpumu skaits – 3425. Kā liecina policijas aplēses, tas ir par 262 pārkāpumiem vairāk nekā martā.

Lielākais atļautā braukšanas ātruma pārkāpums jau trešo mēnesi nemainīgi sasniegts uz Tīnūžu-Kokneses autoceļa 20,4 kilometrā. Tur divi šoferi ar automašīnām "Opel" un "Volvo" steigušies ar ātrumu 168 kilometri stundā.

Policija norāda, ka ātruma pārsniegšana mazina iespējas autovadītājam savlaicīgi reaģēt uz notiekošo. Tādējādi autovadītāji apdraud ne tikai savu, bet arī citu satiksmes dalībnieku drošību. Valsts policija kārtējo reizi aicina autovadītājus būt apdomīgiem un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!