Foto: Valsts policija
Trešdienas, 18. marta, vakarā Pūres pagastā kāds garāmbraucējs no dīķī avarējušas automašīnas izvilcis un izglābis tās šoferi, kurš pēcāk smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 18. marta vakarā automašīnas BMW vadītājs ar pasažieri braukuši gar Pūres pagasta Dzintaru ciemu un ievērojuši dīķī sarkanas gaismas.

Vīrietis sapratis, ka dīķī ir avarējusi automašīna, no kuras viens pasažieris jau bija izkļuvis. BMW vadītājs noskaidrojis, ka automašīnā ir vēl divas personas, bet viņa draugs jau zvanījis glābšanas dienestam.

Tikmēr vīrietis pats devies dīķī, kur no mašīnas jau bija izkļuvis vēl viens pasažieris, un norādījis, ka šoferis vēl palicis mašīnā. Garāmbraucējs atvēris avarējušās automašīnas durvis, un veiksmīgi izvilcis šoferi no mašīnas.

Šoferim mediķi veikuši reanimācijas pasākumus un smagā stāvoklī nogādājuši medicīnas iestādē.

Valsts policija izsaka pateicību Jurim Lapiņam, kurš nav apjucis šajā situācijā un pašaizliedzīgi glābis nelaimē nonākušos.

Policija arī piebilst, ka izglābtais vīrietis iepriekšējā dienā Tukumā bija aizturēts par automašīnas vadīšanu reibumā. Viņš nepiekrita alkometra rādījumam 1,61 promile, un tika nogādāts medicīnas iestādē paraugu ņemšanai.

Arī šajā notikumā ir pamatotas aizdomas, ka cietušais vadītājs bija alkohola reibumā un izraisīja šo negadījumu, skaidro policijā.

Likumsargi sākuši administratīvo pārkāpumu lietvedības, lai noskaidrotu visus notikušā aspektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!