Foto: PantherMedia/Scanpix

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonu, Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) amatpersonu un divas privātpersonas aizdomās par narkotisko vielu iegādi un glabāšanu personu grupā realizācijas nolūkā un to neatļautu realizēšanu, portālu "Delfi" informēja IDB.

Aizdomās turētajām četrām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu. Tostarp VUGD un IeVP amatpersonām piemērots aizliegums pildīt amata pienākumus.

IDB turpina pirmstiesas izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 253.1 panta 2. daļas. Līdz ar to izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!