Foto: Valsts robežsardze

Iekšējās drošības birojs (IDB) sadarbībā ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldi aizdomās par tabakas izstrādājumu bez Latvijas Republikas akcīzes markām nelikumīgu glabāšanu un realizēšanu lielā apmērā ir aizturējis kādu Valsts robežsardzes amatpersonu, kuras pretlikumīgo darbību rezultātā valstij ir nodarīti zaudējumi vairāku tūkstošu eiro apmērā.

Procesuālo darbību laikā pie šīs amatpersonas tika atrasti un izņemti vairāk nekā 72 000 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām, kā arī skaidra nauda vairāku tūkstošu eiro apmērā, portāls "Delfi" uzzināja IDB.

Tiesa robežsardzes amatpersonai piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, kuru gan aizstāja ar drošības naudu.

Vienlaikus minētajai amatpersonai piemēroti arī citi drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus Valsts robežsardzē.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd sīkāka informācija netiek sniegta, norāda IDB.

Birojā piebilst, ka 2021. gada pirmajā pusgadā IDB ir uzsācis 24 kriminālprocesus, kriminālvajāšanas uzsākšanai ir nodevis 21 kriminālprocesu pret 51 personu, tostarp, 33 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātajiem, un šo kriminālprocesu ietvaros ir atklāts 71 noziedzīgs nodarījums.

IDB gan arī atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!