Foto: Shutterstock

Pirmdien, 2. martā, pulksten 17.34 Rīgas pašvaldības policija saņēmusi informāciju no Valsts policijas par diviem pirmsskolas vecuma bērniem, kuri atstāti bez uzraudzības. Uz norādīto adresi atbalsta sniegšanai nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes autopatruļa.

Pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka kārtības sargi notikuma vietā sastapuši gan Valsts policijas darbiniekus, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekus, gan arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus.

No Valsts policijas darbiniekiem noskaidrots, ka izsaucējs redzējis bērnu staigājam pa atvērta loga palodzi. Acu priekšā viņam nokritušas vairākas bērna rotaļlietas. Policistu ierašanās brīdī atklājies, ka dzīvoklī nav neviena pieaugušā. Līdz ar to izsaukti glābēji, kas dzīvoklī iekļuvuši caur logu un atslēguši ārdurvis, ielaižot mājoklī pārējos operatīvos dienestus.

Pārbaudot dzīvoklī atstātos dokumentus, noskaidroti vecāku dati. Valsts policijas darbinieki skaidrojuši, ka ar nevienu no vecākiem nav iespējams sazināties, līdz ar to nepieciešams bērnus nogādāt krīzes centrā.

Rīgas pašvaldības policistu ierašanās brīdī mediķi jau veica abu bērnu medicīnisko apskati.

Jaunākajam bērnam nebija ilgstoši mainītas autiņbiksītes, līdz ar to mediķiem nācās bērnu gan nomazgāt, gan arī tam mainīt autiņbiksītes. Tomēr nevienam no bērniem hospitalizācija nebija nepieciešama.

Kamēr policisti gaidīja, kad no policijas dežūrdaļas tiks atvesti autosēdeklīši bērnu transportēšanai, dzīvoklī pēkšņi ienākusi bērnu māte. Sieviete apgalvojusi, ka tikai uz pāris minūtēm esot bijusi ciemos pie pirmā stāva kaimiņa.

Bērnu mātei lūgts nemānīties, jo kārtības sargi notikuma vietā jau atradās aptuveni 45 minūtes, savukārt pirms tam labu brīdi notikuma vietā strādājuši citi dienesti, kas jau bija devušies prom.

Vaicāta, kāpēc abas atvases neesot paņēmusi līdzi, viņa apgalvojusi, ka kaimiņš dzīvoklī smēķējot, bet viņa nav vēlējusies kaimiņam liegt šādu prieku ciemošanās laikā. Līdz ar to gadu un trīs gadus vecos bērnus atstājusi dzīvoklī vienus pašus.

Bērnu mātei izskaidrots, ka līdz septiņu gadu vecumam bērnus atstāt vienus pašus ir aizliegts.

Ņemot vērā, ka tūlītējs apdraudējums bērniem vairs nepastāvēja, viņi nodoti mātei, bet lietas materiāli par notikušo pārsūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem mātes atbildības izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!