Foto: Shutterstock
Šā gada 9. janvārī Daugavpilī tika aizturēts 2003. gadā dzimis vīrietis, pret kuru ir uzsākti septiņi kriminālprocesi par tīšu svešas mantas iznīcināšanu un bojāšanu. Jaunietis sabojājis vairākas automašīnas, kafijas automātus un citas mantas, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Lāsma Kursīte.

2022. gada 9. janvārī VP Daugavpils iecirkņa amatpersonas uzsāka septiņus kriminālprocesus par tīšu mantas iznīcināšanu un bojāšanu.

Tika noskaidrots, ka jaunietis, atrodoties alkohola reibuma stāvoklī, ceļā uz savu dzīvesvietu, Jaunforštadtes un Jaunbūves mikrorajonos, sabojāja vairākas automašīnas – bojājot to spoguļus. Tāpat vīrietis bojāja arī pa ceļam esošos kafijas automātus, kā arī daudzdzīvokļu mājas liftu un kāpņu telpā esošas mantas.

Sadarbībā ar Daugavpils pašvaldības policiju vainīgā persona operatīvi tika noskaidrota un aizturēta.

Par šo faktu nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Par šādu pārkāpumu kā sods paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai arī naudas sods.

Šobrīd Valsts policija turpina izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!