Foto: DELFI

Ierobežota uguns izplatīšanās Lielajā ielā Saldū, kur dega pie pamatskolas esošas divstāvu jaunbūves jumts 200 m2 platībā. Dzēšana turpinās, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Ugunsdzēsēji glābēji strādā notikuma vietā. Plkst.22.17 notikuma vietā Lielajā ielā Saldū turpinās atsevišķu degšanas perēkļu dzēšana un konstrukciju demontāža.

Jau ziņots, ka, ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka jumts deg sporta zālei, kas savienota ar pamatskolu. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies 20 cilvēki.

Kā pavēstīja Saldus domes priekšsēdētājs Māris Zusts (LZP), bojājumi ēkai ir nopietni, taču neko vairāk pirms ekspertīzes pateikt nevarot. Ēka ir būvniecības procesā, un tieši šodien uz tās jumta esot notikuši būvdarbi.

Zusts norādīja, ka ēkā bija plānots izveidot kabinetus, bibliotēku, savukārt pagājušajā nedēļā būvsapulcē tika noteikts, ka būvdarbu pabeigšanas termiņš būtu bijis šī gada vasara.

Paralēli šim notikumam, saņemts izsaukums arī uz netālu esošiem Cieceres pagasta Oškalniem, kur deg vienstāva ēka. Notikuma vietā strādā Skrundas posteņa, kā arī Zīriņu pašvaldības formējuma ugunsdzēsēji.

Notikuma vietā Oškalnos ūdens dzēšanas darbiem tiek nodrošināts ar pievešanu. Darbā iesaistīti arī Dobeles ugunsdzēsēji glābēji, informē VUGD.P

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!