Foto: LETA
Svētdienas vakarā Imantas mikrorajonā Rīgā pulcējas jaunieši, rosinot fiziskas sadursmes, tāpēc Valsts policijas (VP) Rīgas Pārdaugavas pārvaldē un Rīgas Speciālo uzdevumu bataljona (SUB) vienībai izsludināta trauksme, liecina policijas sociālajos medijos izplatītā informācija.

Piesaistīti visi policijas spēki.

Ir pastiprināta kontrole, nekavējoties reaģējam, nepieļaujot sadursmju veidošanos un attīstību, vēsta policija.

Policija norāda, ka saņēmusi informāciju par vairākām vietām Imantā, kur, reaģējot uz 5. maija notikumu, plānota vai jau notiek jauniešu masveida pulcēšanās un fiziskas sadursmes.

Izveidots arī operatīvās vadības centrs, no kura tiek koordinēta situācija.

Valsts policijā portālam "Delfi" papildina, ka policija šobrīd strādā pastiprinātā režīmā Imantas mikrorajonā, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un novērstu jauniešu pulcēšanos.

Taču tas nebūt nenozīmē, ka iedzīvotājiem ir jāpaliek mājās – viņi var doties savās ikdienas gaitās.

Vienlaikus policija aicina iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija vai signāli par jauniešu pulcēšanos, sadursmju veidošanos, nekavējoties informēt policiju pa tālruņa numuru 110.

Jau rakstīts, ka Valsts policija Imantā pievērš pastiprinātu uzmanību pusaudžu kompānijām, kas pulcējas ar vēlmi īstenot "linča tiesu" saistībā ar 5. maiijā notikušo mazgadīgo kautiņu.

Sociālajos medijos novēroti iedzīvotāju ieraksti, kuros norādīts uz plašām jauniešu kompānijām, kas apstaigā Imantas mikrorajonu.

Šādus ierakstus pamanījusi arī Valsts policija, fiksējot informāciju, ka jaunieši, reaģējot uz 5. maija notikumiem Imantā, vēlējušies "linča tiesu", tādējādi paužot savu nostāju un aizstāvot cietušo.

Valsts policijā pastāstīja, ka likumsargi nekavējoties reaģēja uz informāciju, kā arī, veicot pastiprinātu uzraudzību Imantā, pamanīja Imantas mikrorajonā pulcējamies jauniešus. Ar viņiem tika veiktas preventīva rakstura pārrunas, izskaidrota 5. maijā notikusī situācija, un jauniešiem tika lūgts izklīst, ko viņi arī izdarījuši.

Ņemot vērā notikušo, Valsts policija kopā ar Rīgas pašvaldības policiju šobrīd pastiprināti pievērš uzmanību pusaudžu kompānijām un jauniešu pulcēšanās vietām Imantas mikrorajonā, Rīgā.

Policija paziņojumā medijiem arī aicinājusi sabiedrību un plašsaziņas pārstāvjus nesaasināt notikumus – "par laimi nekādi deviņdesmitie kriminālajās izpausmju kategorijās nav atgriezušies un neatgriezīsies".

Policijā uzsver, ka sabiedrībai kopumā ir jādomā par uzvedību un vardarbības cēloņiem, tajā skaitā nepilngadīgo vidū. Tas ir kopīgs sabiedrības un atbildīgo institūciju darbs visās jomās – labklājības, iekšlietu, tieslietu un izglītības, kopīgi panākot vardarbības vispārējo mazināšanos sabiedrībā.

Tāpat vēstīts, ka piektdien, 5. maijā, pulksten 19.32 Valsts policija saņēma izsaukumu no kāda vīrieša uz Imantas mikrorajonu Rīgā, jo tur skolas stadionā atrodas vairākas nepilngadīgas personas ar nažiem.

Uz notikuma vietu, ņemot vērā notikuma raksturu un iespējamo bīstamību, nekavējoties devās Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona ekipāža, "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Par šo situāciju tviterī ar emocionālu ierakstu dalījās kāda tā lietotāja.

Cilvēki tviterī nedēļas nogalē neslēpa savas emocijas, ko izraisīja šis ieraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!