Foto: LETA

Svētdienas, 21. septembra vakarā Valsts policija saņēmusi informāciju par vilcienā Rīga-Maskava it kā ievietotu spridzekli. Informācija par viltus spridzekli saņemta no Krievijas policijas, informē Latvijas Valsts policijā (VP).

VP rīcībā nav ziņu, kādā veidā paziņojumu par iespējamo spridzekli saņēmusi Krievijas policija.

Policija pēc saņemtā signāla apturējusi vilcienu, nekavējoties sākusi pasažieru evakuāciju un norobežojusi perimetru. Uz notikuma vietu izsaukts glābšanas dienests un "ātrās palīdzības" darbinieki, kā arī pretterorisma vienība "Omega". Nolūkā nodrošināt pasažieru drošību, Jēkabpils pašvaldība nodrošinājusi trīs autobusus, ar kuriem pasažieri pārvietoti uz Krustpils kultūras namu.

Plkst. 23 policija beigusi pārmeklēt vilcienu, neatrodot nekādus sprādzienbīstamus priekšmetus. Pasažieri ar autobusiem nogādāti atpakaļ uz vilciena sastāvu un varējuši turpināt ceļu.
Izmeklēšanas interesēs policija plašāku informācija nesniedz.

Vien zināms, ka policija ir uzsākusi kriminālprocesu pēc 231.1 panta - par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu.

Par to var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Svētdienas vakarā saņemts telefona zvans par vilcienā it kā ievietotu spridzekli maršrutā Rīga-Maskava. Krustpilī pasažieri no vilciena tika izsēdināti, un notikuma vietā sagaidīti speciālisti, lai pārbaudītu informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!