Militārā policija pieņēmusi lēmumu izbeigt krimināllietu, kas tika ierosināta saistībā ar Jūras spēku (JS) Krasta apsardzes kuģa KA02 "Spulga" avāriju. Šāds lēmums pieņemts, jo nav apstiprinājušās sākotnējās aizdomas par nolaidību, kas bija pamats krimināllietas ierosināšanai.
Līdz ar to krimināllieta nozieguma sastāva trūkuma dēļ tiek izbeigta.

Ziņojums par krimināllietas izbeigšanu tiek nosūtīts Nacionālo bruņoto spēku komandierim.

Specializētā daudznozaru prokuratūra krimināllietu par nolaidību ierosināja šā gada janvāra sākumā. Krimināllieta tika ierosināta pēc Krimināllikuma 342.panta par dienesta nolaidību, ja to izdarījis priekšnieks un ja tā rezultātā radīts būtisks kaitējums, par ko paredzētais sods ir brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Sākotnēji par iespējamām vainīgajām personām tika uzskatītas kuģa "Spulga" komandieris Valērijs Laucis un sardzes virsnieks Mārtiņš Bulderis, tomēr, jau ierosinot krimināllietu, tika norādīts, ka nav zināms, vai pirmstiesas izmeklēšanā apstiprināsies cēloņsakarība starp amatpersonu nolaidību un kuģa nogrimšanu.

Pērn 2.novembrī kuģis "Spulga" 15 jūras jūdzes no Zviedrijas pilsētas Karlskrūnas uzskrēja uz klints. Sākotnēji kā avārijas iemesls tika minēta navigācijas kļūda. Neviens no kuģa apkalpes locekļiem avārijā necieta. Vēlāk, mēģinot kuģi transportēt uz ostu remontam, tas nogrima.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!