Foto: DELFI

Trešdienas rītā neilgi pēc pulksten 6.00 likumsargi, patrulējot Āgenskalnā, pamanījuši kādu jaunieti, kurš ar tulpju pušķi rokās bēdzis no ziedu pārdevējas. Pēcāk atklājies, ka viņš zagtos ziedus vēlējies dāvināt meitenei, informēja Rīgas pašvaldības policija.

Policisti bēgli apturējuši un aizveduši atpakaļ uz ziedu veikalu, kur noskaidrots, ka jaunietis pienācis pie puķu tirdzniecības vietas, paķēris tulpju pušķi un sācis skriet prom.

Pārbaudot jaunieša datus, atklājies, ka viņš ir 15 gadus vecs. Jaunietis izdarīto nenoliedza un savu rīcību skaidrojis ar naudas trūkumu un vēlmi nozagtās puķes uzdāvināt meitenei. Puisis paskaidroja, ka šobrīd uzturas jauniešu krīzes centrā un ar vecākiem nekontaktējas.

Sarunas laikā puķu pārdevēja apžēlojusies par jaunieti un atteikusies par notikušo rakstīt iesniegumu, savukārt tulpju pušķis atdots atpakaļ pārdevējai.

Puisim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā bez vecāku vai viņu aizstājēju uzraudzības. Jaunietis pēc lietvedības nodrošināšanas nodots krīzes centra darbiniecei, kura skaidrojusi, ka puisis no krīzes centra pirms vairākām dienām aizbēdzis un līdz šim neesot bijis zināms par jaunieša gaitām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!