Foto: AFP/Scanpix

Šā gada 3. februārī Valsts policija (VP) aizdomās par narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā Jēkabpilī aizturēja divus jauniešus, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Dace Kalniņa.

Trešdien, 3. februārī, Jēkabpilī tika aizturēti divi jaunieši – 2000. un 2001. gadā dzimuši Gulbenes novada iedzīvotāji, kuri pie sevis glabāja 14 MDMA tabletes.

Abi jaunieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelegālo apriti.

Kriminālprocesa ietvaros 5. februārī vienam no viņiem tika piemērots apcietinājums, bet otram – drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Par noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar narkotisko vielu realizāciju draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu.

Likums par šādu pārkāpumu kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!