Jelgavā kopš šā gada sākuma reģistrētas sešas reizes, kad cilvēki miruši no smagu miesas bojājumu gūšanas. Vienā gadījumā policijas darbinieki aizturējuši vīrieti, kurš nogalinājis savu māti.
Gandrīz visos gadījumos esot vainojama alkohola lietošana, pēc kā parasti izceļās ķildas, BNS sacīja Jelgavas kriminālpolicijas priekšniece Zenta Tretjaka.

Tretjaka pauda, ka šāds gada sākums, kad notiek tik daudz slepkavību, esot pirmo reizi. Piecos no sešiem gadījumiem policijas darbiniekiem jau izdevies aizturēt vainīgos.

Pagaidām vienīgais gadījums, kad vainīgais nav atrasts, ir kāda sirmgalvja slepkavība, kas notikusi viņa dzīvoklī.

Ja pārējos šogad reģistrētajos gadījumos ir bijuši skaidri lietas apstākļi, tad šajā gadījumā tā tas neesot. Līķis dzīvoklī nogulējis četras dienas un neesot skaidri slepkavības motīvi - sirmgalvis neesot lietojis grādīgos dzērienus, arī viņa paziņas bijuši "normāli" un arī nolaupīts no dzīvokļa nekas neesot.

Tretjaka atzīmēja, ka piecās slepkavībās nāves iemesls cietušajiem bijušas galvas traumas, bet vienā - durtas brūces.

Jelgavas policijai arī līdz šim nav izdevies noskaidrot divu bojā gājušu cilvēku personības. Abi cilvēki gājuši bojā ugunsgrēkā kādā Kārļa ielas namā un dzīvokļa kaimiņi, kurā notikusi nelaime, bojā gājušos nav atpazinuši. Bojā gājušos nav atpazinuši arī viņu radinieki.

Šobrīd vēl neesot skaidri arī nelaimes izcelšanās iemesli un izmeklēšana turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!