Foto: LETA

Svētdien, 19. jūlijā, Valsts policija par BMW markas automašīnas zādzību aizturējusi kādu 25 gadus vecu jaunieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Naktī uz svētdienu Jūrmalā, Skolas ielā, pie kāda vīrieša ieradušies divi paziņas. Visi trīs kopīgi lietojuši alkoholu, un kādā brīdī dzīvokļa saimnieks iemidzis. Kad vīrietis pamodies, viņš konstatējis, ka ir pazudusi viņa BMW markas automašīna.

Cietušais nekavējoties vērsies policijas iecirknī un pastāstīja par notikušo. Vīrietim bijušas aizdomas, ka automašīnu nozaguši paziņas, ar kuriem kopā dzēris.

Likumsargi sākuši izmeklēšanu un abas iespējamās vainīgās personas izsludinājuši meklēšanā. Svētdien Salas pagasta Spuņģciemā likumsargi atraduši pamestu nozagto automašīnu.

Turpinot izmeklēšanu, policisti noskaidrojuši, ka automašīnu nozadzis viens no abiem BMW īpašnieka ciemiņiem. Valsts policija 1990. gadā dzimušo vīrieti aizturējusi turpat Spuņģciemā - viņa dzīvesvietā. Policija norāda, ka aizturētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Vīrietis policistiem paskaidrojis, ka nav vēlējies automašīnu zagt, bet gribējis tikai aizbraukt līdz savām mājām. Tikai pēc aizturēšanas vīrietis sapratis, ka šāda rīcība skaitās zādzība.

Par šo gadījumu policija sākusi kriminālprocesu par zādzību. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!