Foto: LETA
Jūrmalas domes deputātei Marijai Vorobjovai uzrādīta apsūdzība par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja iestājušās smagas sekas, trešdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Vorobjovai jau 11. novembrī uzrādīta apsūdzība par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, tas ir, ja valsts amatpersona tīši vai aiz nolaidības neizdara darbības, kuras tai pēc likuma vai uzlikta uzdevuma jāizdara, vēsta laikraksts.

Savukārt 22. decembrī apsūdzība pārkvalificēta uz smagāku - par tādu pašu nodarījumu, ja tas izraisījis smagas sekas vai ja valsts amatpersonai bijis mantkārīgs nolūks. Par šādu nodarījumu var sodīt pat ar brīvības atņemšanu līdz sešiem gadiem, vēsta laikraksts.

Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Pakalne laikrakstam atklāja, ka Vorobjovai kā drošības līdzeklis piemērota uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā, bet plašāka informācija izmeklēšanas interesēs pašlaik netiek sniegta.

Laikraksta rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka apsūdzība varētu būt saistīta ar darbībām Dzintaru koncertzālē, kurā Vorobjova ir valdes locekle.

Jūrmalas domē par deputātei uzrādīto apsūdzību līdz otrdienai neviens nezināja. Sabiedrisko attiecību nodaļā laikrakstam norādīja, ka dome gaidīs oficiālu informāciju no drošības iestādēm, un līdzīgu nostāju pauda arī Jūrmalas pašvaldības vadītājs Gatis Truksnis (LPP/LC).

"Oficiālu komentāru no domes nav, jo par lietu neesam saņēmuši oficiālu informāciju," komentēja Truksnis. Tā kā Vorobjovai nav piemērots mājas arests, domes vadītājs neuzskata, ka uzrādītā apsūdzība varētu ietekmēt domes darbu.

Jūrmalas domē Vorobjova ievēlēta 2009. gadā no "Saskaņas centra" saraksta. Viņa kļuva slavena kā deputāte ar tobrīd lielākajām parādsaistībām, kas pašlaik nedaudz mazinājušās, taču joprojām ir ievērojamas – 944 899,32 lati, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskojamo datu bāze.

Policija pērn saņēmusi sūdzības, ka Vorobjova, iespējams, lobē uzņēmumu "Vanda", lai tas varētu saimniekot Dzintaru koncertzāles kafejnīcā, no sacensības izstumjot SIA "Priority", atgādina laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!