Rīgā katrā mikrorajonā, pēc policijas aplēsēm, esot aptuveni 40 nelegālu alkohola tirdzniecības vietu, žurnālistus otrdien informēja Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Oļģerts Močuļskis.
Pašvaldības policija šogad sodījusi 50 cilvēkus par alkohola tirdzniecību neatļautā vietā. Pēc Močuļska vārdiem, tas Rīgai esot pārāk mazs skaitlis.

Močuļskis teica, ka, esot spēkā pašreizējai likumdošanai, ir grūti sodīt nelegālā alkohola tirgotājus, jo personai, kas parasti aģitējot iegādāties nelegālo alkoholu, parasti alkohola nav līdz. Arī cilvēkam, kurš saņem no pircēja naudu, nav šī alkohola, bet savukārt personai, kura dod pircējam alkoholu, nav sakara ar naudu. Līdz ar to policijai neizdodas veiksmīgi cīnīties pret šīs produkcijas realizētājiem.

"Lai situācija mainītos un mēs varētu sodīt arī par aģitēšanu iegādāties nelegālo alkoholu, vajadzētu manīt likumdošanu," teica Močuļskis, piebilstot, ka "nevar sodīt cilvēku, ja viņš saka, ka alkohola pudeli ir uzdāvinājis".

Savukārt par aizliegumu Rīgā nakts laikā tirgot alkoholu Močuļskis pauda, ka "ar varu ko panākt ir grūti un ir jābūt noteiktām vietām, kur šo alkoholu iegādāties ir iespējams". Viņš uzskata, "ka ne visi, kas nakts stundā pērk alkoholu, ir dzērāji un slikti cilvēki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!