Foto: Valsts policija

Reidā Baldones novadā, pārbaudot, vai autovadītāji pie automašīnas stūres nav sēdušies dzērumā, trešdien Ceļu policijas darbinieki kādā spēkratā atraduši 60 000 kontrabandas cigarešu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Likumsargi reidā apturējuši 1964.gadā dzimušas sievietes vadītu "Seat" markas automašīnu. Policijas darbinieki ievērojuši automašīnas vadītājas satraukumu, kā arī to, ka transportlīdzeklī atrodas vairākas aizdomīgas kastes.

Aizdomās par nelegālu preču pārvadāšanu policisti lūguši automašīnas vadītājai parādīt pārvadāto kastu saturu. Likumsargi atklāja, ka automašīnā atrodas 60 000 nelegālo cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Sievieti Valsts policijas darbinieki nogādāja Baložu iecirknī. Pret viņu sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju. Par to var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tāpat trešdien arī Salaspils iecirkņa darbinieki reidā no kāda veikala atsavinājuši 2240 nelegālo cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes markām.

Par likuma pārkāpumu likumsargi sāka administratīvo lietvedību par akcīzes preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Par pārkāpumu paredzēts naudas sods fiziskajām personām no 70 līdz 170 eiro, bet juridiskajām personām — no 70 līdz 7100 eiro, konfiscējot preces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!