Foto: LETA
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors pie kriminālatbildības saucis jaunieti par sevišķi cietsirdīgi izdarītu divu sieviešu, tostarp vienas klostera māsas, slepkavību, saistītu ar laupīšanu.

Kā norādīja prokuratūrā, apsūdzība celta 18 gadus vecam vīrietim par to, ka viņš 2014.gada 6.decembrī un 18.decembrī Ķīpsalas mikrorajonā noslepkavoja divas sievietes.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības apsūdzētais vīrietis uzbruka cietušajām, pielietoja fizisku vardarbību, cietušās žņaudzot un vairākkārt sitot ar koka nūju pa dzīvībai svarīgām ķermeņa daļām, kā arī ņirgājās par saviem upuriem slepkavību izdarīšanas laikā.

Pēc pielietotās vardarbības apsūdzētais pārmeklēja noslepkavotās sievietes. 6.decembrī apsūdzētajam nolaupīt mantu neizdevās, jo cietušajai tās nebija, bet 18.decembrī apsūdzētais no otras cietušās sievietes somas nolaupīja mobilo telefonu un piecus eiro, kā arī personas apliecinošu dokumentu.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

1996.gadā dzimušais jaunietis joprojām atrodas apcietinājumā. Tiesu psihiatriskajā ekspertīzē viņš atzīts par pieskaitāmu.

Kā ziņots, pagājušā gada 6.decembrī Ķīpsalā tika nogalināta 1935.gadā dzimusi sieviete, savukārt 18.decembrī turpat netālu tika atrasts arī 1958.gadā dzimušas sievietes līķis. Jau dažas stundas pēc otrās slepkavības policija aizdomās par noziegumu izdarīšanu aizturēja kādu 1996.gadā dzimušu jaunieti, pret kuru tika sākts kriminālprocess par slepkavību atbildību pastiprinošos apstākļos.

Jaunietis agrāk policijas redzeslokā nebija nonācis, viņš atzina savu vainu abās izdarītajās slepkavībās. Jaunietim draud mūža ieslodzījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!