Foto: LETA

18. oktobrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosināja Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai uzsākt kriminālvajāšanu pret bijušo Murjāņu sporta ģimnāzijas valsts amatpersonu un kādu fizisku personu par krāpšanu lielā apmērā, portāls "Delfi" uzzināja KNAB.

Papildus valsts amatpersonai tiek inkriminēts dienesta viltojums mantkārīgā nolūkā un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanas organizēšana. Savukārt fiziskai personai – krāpšanas lielā apmērā atbalstīšana un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšana.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka KNAB pērn 23. aprīlī aizturējis Murjāņu sporta ģimnāzijas direktori Ingrīdu Amantovu.

Pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka amatpersona, iespējams, pieņēma darbā divas fiktīvi nodarbinātas fiziskas personas un viltoja dokumentus, kas saistīti ar darba laika uzskaiti, uz kuru pamata iestāde aprēķināja un šīm personām izmaksāja darba samaksu. Pēc amatpersonas lūguma viena no fiktīvi nodarbinātajām personām legalizēja izkrāptos finanšu līdzekļus, kurus tā saņēma algas veidā, pārskaitot tos uz amatpersonas radinieku bankas kontiem.

Valsts amatpersonas un fiziskās personas veikto noziedzīgo darbību rezultātā radīti zaudējumi kopumā 35 657,96 eiro apmērā.

KNAB, nosūtot 2020. gada 15. aprīlī uzsāktās krimināllietas materiālus Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai, noslēdz attiecīgo pirmstiesas izmeklēšanu. Turpmāk prokuratūrai kā procesa virzītājam jālemj par krimināllietas virzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!